Informatief

Overzicht vrije parkeerplaatsen voor gehandicapten in Nederland

Zie: Gehandicaptenparkeerplaatsen.nl

of de app "Gehandicapten P"

 

Kritiek op dure parkeerkaart gehandicapten: in de ene gemeente betaal je niks, in Vijfheerenlanden 223 euro

Hoeveel kost een gehandicaptenparkeerkaart in jouw gemeente?
Klik of tik op een gemeente in het overzicht op de website om de prijs te zien.
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3535196/kritiek-op-dure-parkeerkaart-gehandicapten-in-de-ene-gemeente-betaal-je-niks-in-vijfheerenlanden-223-euro

Er is nog veel onduidelijk omtrent  de aanschaf van Gehandicapten Parkeerkaart. Wellicht dat de informatie op de onderstaande website u kan helpen. De tarieven verschillen nogal per gemeente  in Vijfheerenlanden kost  een GPK met keuring € 167,00 kost en zonder keuring € 32,00. In Molenlanden kost een GPK € 48,50.
Zie voor meer informatie: www.regelhulp.nl

Laatste nieuws: mensen met een stabiele aandoening hoeven niet voor een GPK te worden herkeurd.

Europees Kampioenschap Rolstoelbasketbal 2023 in Rotterdam Ahoy

Het EK 2023 in de A-divisie voor vrouwen en mannen werd in augustus in Rotterdam gehouden als onderdeel van het allereerste European Para Championship (EPC). Plaats van handeling was Ahoy.
Het was in 2023 de allereerste keer dat het European Para Championship werd gehouden. Rotterdam mocht dit sportfestijn voor een flink aantal parasporten onder één dak  organiseren, waaronder boogschieten, tennis, badminton, goalbal, tafeltennis, judo, taekwondo, schieten en basketbal. Voor alle sporten die op het programma stonden zullen de resultaten bij het European Para Championship van groot belang zijn op weg naar de Paralympische Spelen in Parijs in 2024.
We zijn blij dat er aan dit evenement via de media veel aandacht is besteed.
Hoofdlocatie was het welbekende Rotterdam Ahoy.

                                                  

Terugblik op de Week van de toegankelijkheid

Inmiddels heeft 1 op de 5 Nederlanders een beperking. Het spreekt voor zich dat zij blij zijn met goede fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid. Zo kunnen ze immers volwaardig meedoen aan de samenleving. Maar toegankelijkheid is niet alleen goed voor mensen met een beperking. In de Week van de Toegankelijkheid - die elk jaar gehouden wordt- willen we laten zien dat toegankelijkheid voor veel meer mensen voordelen heeft: toegankelijkheid loont.

Wat is toegankelijkheid?

Mensen met een beperking moeten – net als ieder ander – volledig en volwaardig kunnen meedoen aan de samenleving. Zij moeten – net als ieder ander – gebruik kunnen maken van openbare gebouwen, de openbare weg, woningen, vervoer en het internet. De samenleving moet voldoen aan algemene toegankelijkheidseisen voor zaken als websites, winkels, evenementen en stemmen bij verkiezingen. Al bij het   ontwerpen en het bouwen moet rekening gehouden worden met toegankelijkheid: maak het voor iedereen (design for all).

In de week van de toegankelijkheid waren de vrijwilligers van Zedje beide avonden voorafgaand aan de commissievergaderingen aanwezig in De Spil om raads- en burgerleden te laten ervaren hoe het is om een beperking te hebben.

Hieronder vindt u ook een inspirerende video van Tabitha Kazen uit Noordeloos, waarin ze laat zien hoe zij het leven ervaart met een visuele beperking.
Klik hieronder om de uitzending terug te kijken: 
https://www.hetkontakt.nl/molenlanden/nieuws/361438/week-van-de-toegankelijkheid-2-7-oktober

Aan het begin van de commissievergadering Samenleving, Duurzaamheid & Bedrijfsvoering sprak meneer Van Rijswijk in namens Gehandicaptenplatform Zedje over toegankelijkheid. 
De raad had nog niet eerder een inspreker in een rolstoel gehad, maar het was prettig om te zien dat dit op een goede manier mogelijk was in de nieuwe raadzaal. 

Zedje wil met een flyer haar bekendheid vergroten.

We willen graag zoveel mogelijk mensen met en zonder beperking bij onze activiteiten betrekken en hebben bij huisartsenposten, fysiotherapeuten, verzorging-en verpleegcentra flyers neergelegd.

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang