Informatief

Overzicht vrije parkeerplaatsen voor gehandicapten in Nederland

Zie: Gehandicaptenparkeerplaatsen.nl

of de app Gehandicapten P

Europees Kampioenschap Rolstoelbasketbal 2023 in Rotterdam Ahoy

Het EK 2023 in de A-divisie voor vrouwen en mannen zal gehouden worden in Rotterdam als onderdeel van het allereerste European Para Championship (EPC). Plaats van handeling wordt Ahoy.

De organisatie van het basketbalevenement zal in handen zijn van de stichting Basketball Experience Nederland (BEN) in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond. “Namens BEN en de NBB wil ik zeggen dat we vereerd zijn om als gastheer van het EK in 2023 op te mogen treden. In 2019 hebben we het EK voor vrouwen in Rotterdam georganiseerd en nu zullen we daar als onderdeel van het European Para Championship het rolstoelbasketbaltoernooi voor onze rekening gaan nemen”, aldus een trotse BEN-directeur Toine Klerks.

Het is in 2023 de allereerste keer dat het European Para Championship wordt gehouden. Het is aan de stad Rotterdam om dit sportfestijn voor een flink aantal parasporten onder één dak te organiseren, waaronder boogschieten, tennis, badminton, goalbal, tafeltennis, judo, taekwondo, schieten en basketbal. Het evenement zal gaan plaatsvinden van dinsdag 8 t/m zondag 20 augustus. Voor alle sporten die op het programma staan zullen de resultaten bij het European Para Championship van groot belang zijn op weg naar de Paralympische Spelen in Parijs in 2024.

Hoofdlocatie wordt het welbekende Rotterdam Ahoy.

                                                  

Week van de toegankelijkheid

De week van toegankelijkheid vindt dit jaar weer in september plaats. Zijn er ideeën over de invulling van deze week? Ze zijn welkom.

 

Problemen met hulpmiddelen.


Om problemen met hulpmiddelen nu écht aan te pakken, is een landelijk verbeterplan nodig. Dat stelt Ieder(in) in een brief aan de Tweede Kamer,
In een brief aan de kamer heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid  bekendgemaakt welke plannen er gemaakt zijn om het aanvragen van een hulpmiddel makkelijker te maken.
Wilt u over dit onderwerp nog meer weten, klik dan op de onderstaande website.

Hulpmiddel aanvragen? Zo wil minister De Jonge het makkelijker maken - Kassa - BNNVARA


Rick Brink

Rick Brink                                                     foto: KRO/NCRV


Met Rick Brink spraken inwoners en bestuurders eind 2020 over het VN-verdrag Handicap (over de rechten van mensen met een beperking). De VN-ambassadeurs Leo Waaijer en Eric Grip, beiden inwoner en ervaringsdeskundige, gaven tekst en uitleg.
Om het VN-verdrag goed te kunnen uitvoeren maken we een (‘inclusie’) agenda, die we in 2022 gereed willen hebben. Wordt vervolgd!

U kunt de boodschap van Rick Brink bekijken en beluisteren op:


You-tube: Boodschap Rick Brink aan college Molenlanden. 

  

Een triest bericht

Gjjs Krielaart de man die pal stond voor de belangen van mensen met een beperking is overleden.

Een markante inwoner van Hoornaar is overleden. Gijs krielaard was vanaf 1972 een gerespecteerd gemeenteraadslid in Hoornaar. Zijn naam is terug te vinden op de muur bij de ingang van het gemeentehuis. In 2001 was hij medeoprichter van het gehandicaptenplatform Zedje in later de gemeente Zederik en Giessenlanden. Zijn bevlogenheid en onbaatzuchtigheid kenmerkten hem. Zijn dossierkennis en ervaring die hij met zich meebracht uit de tijd dat hij jarenlang de belangen van de inwoners van Hoornaar diende nam hij mee naar Zedje. Door zijn ervaringen als bestuurslid wist hij veel te bereiken voor mensen met een beperking
Hij speelde een prominente rol in de bouwcommissie van Zedje en wist projectontwikkelaars te overtuigen dat de toegankelijkheid voor mensen met een beperking belangrijk was. Ook op het gebied van gehandicaptenvervoer met de Molenhopper en Qbuzz
kon hij door zijn vasthoudendheid en kennis van zaken goed tegenspel bieden.
De juiste levering van hulpmiddelen, zoals rolstoelen en zeker het onderhoud daarvan had eveneens zijn aandacht. We kennen hem als iemand die altijd het belang van een ander diende en door zijn niet aflatende inzet de motor van Zedje werd. Zijn credo was dat mensen met een beperking volwaardig moesten kunnen deelnemen aan de maatschappij en daar ging hij voor.
Tijdens de talloze vergaderingen van Zedje blijft het beeld me bij dat hij binnenkwam met een tas vol notulen en een reeks van aantekeningen van vergaderingen met commissies die hij had bijgewoond. Zijn dossierkennis, maar ook bescheidenheid kenmerkten hem. Hij werd getroffen door corona, maar het ging steeds beter met zijn gezondheid en zijn overlijden komt dan toch als een mokerslag. Zedje en alle mensen met een beperking in Molenlanden verliezen in hem hun pleitbezorger. Hij was een bijzondere man, een vechter en belangrijk voor veel mensen. We moeten er zijn voor elkaar en Gijs gaf dit handen en voeten.

Zedje zal hem enorm missen.
Hans Stekelenburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen