Informatief

Overzicht vrije parkeerplaatsen voor gehandicapten in Nederland

Zie: Gehandicaptenparkeerplaatsen.nl

of de app "Gehandicapten P"

 

Kritiek op dure parkeerkaart gehandicapten: in de ene gemeente betaal je niks, in Vijfheerenlanden 223 euro


Hoeveel kost een gehandicaptenparkeerkaart in jouw gemeente?
Klik of tik op een gemeente in het overzicht op de website om de prijs te zien.
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3535196/kritiek-op-dure-parkeerkaart-gehandicapten-in-de-ene-gemeente-betaal-je-niks-in-vijfheerenlanden-223-euro

Europees Kampioenschap Rolstoelbasketbal 2023 in Rotterdam Ahoy

Het EK 2023 in de A-divisie voor vrouwen en mannen werd in augustus in Rotterdam gehouden als onderdeel van het allereerste European Para Championship (EPC). Plaats van handeling was Ahoy.
Het was in 2023 de allereerste keer dat het European Para Championship werd gehouden. Rotterdam mocht dit sportfestijn voor een flink aantal parasporten onder één dak  organiseren, waaronder boogschieten, tennis, badminton, goalbal, tafeltennis, judo, taekwondo, schieten en basketbal. Voor alle sporten die op het programma stonden zullen de resultaten bij het European Para Championship van groot belang zijn op weg naar de Paralympische Spelen in Parijs in 2024.
We zijn blij dat er aan dit evenement via de media veel aandacht is besteed.
Hoofdlocatie was het welbekende Rotterdam Ahoy.

                                                  

Week van de toegankelijkheid

De week van toegankelijkheid vindt dit jaar weer in september plaats. Zijn er ideeën over de invulling van deze week? Ze zijn welkom.

Laatste nieuws:
In de week van de toegankelijkheid willen we, voor aanvang van de vergadering, de raadsleden laten ervaren wat het betekent om met een beperking re leven.
We willen dan onderdelen uit het GIPS programma  laten uitvoeren, zoals het rijden in een rolstoel en scootmobiel en mensen bijvoorbeeld een blinddoek omdoen zodat ze ervaren wat het leven met een beperking inhoudt
De locatie is  De Spil in Bleskensgraaf

Zedje wil met een flyer haar bekendheid vergroten.

We willen graag zoveel mogelijk mensen met en zonder beperking bij onze activiteiten betrekken en hebben bij huisartsenposten, fysiotherapeuten, verzorging-en verpleegcentra flyers neergelegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang